Wadi-Qelt

Wadi Qelt: Strategiespel in het gebied van de Barmhartige Samaritaan.

 

Wadi Qelt: Bordspel voor 1 tot 4 spelers vanaf bijna 10.

Wadi Qelt - Spelsituatie

  • Aantal spelers: 1 tot 4.
  • Leeftijd: vanaf bijna 10.
  • Speelduur: ca. 20 minuten.
  • Spelbord: 24 x 36 cm.
  • Speelstukken: 6 pionnen (rood, wit, blauw, oranje en 2 zwart);  1 dobbelsteen; 50 fiches (voetsporen).

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan speelt zich af tussen Jeruzalem en Jericho (Lucas 10: 30-37). Onherbergzame wegen en ravijnen. Daar ligt ook de bekende wadi Qelt.

Op rondreis in Israël spelen jullie er dit spel. Rovers loeren op jullie. Het is een afvalrace: wie ‘t laatst overblijft, wint!

Ieder heeft een loper. De lopers gaan van heuvel naar heuvel, want daarop zijn ze veilig. Op de paden laten ze voetsporen achter en op een pad met voetsporen mag daarna niemand meer komen.  De lopers gaan ook niet over een pad langs een veld waarin een rover staat, want dat durven ze niet.  Er komt steeds minder ruimte om te lopen. Wie vastloopt moet van het bord en wie ’t laatst overblijft is winnaar!

Om te winnen moet je slim spelen, maar ook geluk hebben in het dobbelen. Je kunt het met twee, drie of vier spelen, maar het is ook een uitdaging om solo te spelen; dan probeer je tussen de rovers door alle 50 paden te lopen!

Wadi Qelt: de verpakking

Spelbord, speelstukken en spelregels samen in een mooie doos van 20 x 25 x 5 cm.

 

Gideon-Spellen - Wadi Qelt

De prijs

Prijs incl. btw:  € 22,95.  Prijswijzigingen voorbehouden.   [art.nr. BS.20]

Bestelformulier - Button

SPELEN VOOR EEN GOED DOEL

Speelplezier voor een goed doel: JCLNJe steunt ook een goed doel: onze winst gaat naar JCLN, een Jongerencentrum in de stad León, Nicaragua. Jongens en meisjes krijgen hier huiswerkbegeleiding en ook lessen Engels, computerlessen en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen ze persoonlijk en maatschappelijk verder komen. Klik op het logo om meer te zien van dit prachtige werk!