Oplossing puzzel Galilea-meeting

De oplossing van puzzel Galilea-meeting vind je hieronder.

vraag

Puzzelvraag:

Het spel Galilea-meeting vind je op de pagina Gideon-Spellen. De puzzelvraag gaat over de onderstaande spelsituatie:

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.0

In deze spelsituatie kan speler B in één beurt winnen als hij gelukkig dobbelt. Met welke dobbelgetallen zou dat kunnen en hoe moet hij spelen als hij die gooit?

Oplossing van puzzel Galilea-meeting:

Het kan met zowel dobbelgetal 2 als 3. We nemen als voorbeeld dobbelgetal 2. Speler B moet eerst twee munten omwisselen. Daarna moet hij dus de tweede munt van links of van rechts pakken en een munt die daarnaast ligt. (Met dobbelgetal 3: de derde munt van links of van rechts en een munt van daarnaast; daarna komt het spelverloop op hetzelfde neer als bij dobbelgetal 2).

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.11   B wisselt de 2 en de 6. Daardoor komen de rode zessen dichter bij elkaar te liggen.

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.22   B pakt de 1, die op de tweede plaats van links ligt; omdat die 1 niet op plaats 1 ligt, moet hij als tweede munt de lege mand ernaast pakken.

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.33   Twee rode munten (zessen) naast elkaar! Gelijke kleur, dus pakt B deze twee zessen; hij ruilt ze met een lege mand en mand 3.

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.4

4  B mag de groene 2 en 3, die naast elkaar liggen, ruilen met twee eigen munten. Hij kiest een lege mand en een 4.

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.55   Twee gele munten (vieren) naast elkaar! B pakt die en ruilt ze met lege manden.

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.66   B heeft gewonnen!

Algemene voorwaarden: deel van de opbrengst gaat naar JCLN

 

Een deel van de opbrengst gaat naar stichting JCLN: jongeren krijgen daar extra kansen!