Oplossing puzzel Galilea-meeting

De oplossing van puzzel Galilea-meeting vind je hieronder.

Puzzelvraag:

De puzzelvraag heeft betrekking op de onderstaande spelsituatie:

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.0

In deze spelsituatie kan speler B in één beurt winnen als hij gelukkig dobbelt. Met welke dobbelgetallen zou dat kunnen en hoe moet hij dan spelen?

Oplossing van puzzel Galilea-meeting:

Het kan met dobbelgetal 2 of 3. In dit voorbeeld nemen we dobbelgetal 2. Speler B moet, na het omwisselen van twee “buurmunten”, als eerste munt de tweede van links of de tweede van rechts pakken. (Met dobbelgetal 3 moet hij de derde van links of van rechts pakken, maar het spelverloop komt dan  verder op hetzelfde neer).

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.11   B wisselt de 2 en de 6.

 

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.22   B pakt de 1, die op de tweede plaats van links ligt, en moet dan als tweede munt de lege mand pakken die ernaast ligt.

 

Oplossing puzzel Galilea-meeting -3.33   Twee rode munten (zessen) naast elkaar! B pakt die twee zessen en ruilt ze met een lege mand en mand 3.

 

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.44   Twee groene munten (3 en 2) naast elkaar! B pakt die en ruilt ze met een lege mand en mand 4.

 

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.55   Twee gele munten (vieren) naast elkaar! B pakt die en ruilt ze met lege manden.

 

Luciferdoosspelletje-Galilea-Meeting-Speelvraagantwoord-3.66   B heeft gewonnen!