Gideon-spel Kana

Gideon-spel Kana: een spel met marktkramen in Kafar Kana; vroeger lag daar het stadje Kana, waar Jezus water in wijn veranderde!

Kana

Uit 1 Joh. 2: 1-11 (Basisbijbel):

‘Op de derde dag was er een bruiloft in Kana in Galilea. Jezus’ moeder was op het feest. Ook Jezus en de leerlingen waren uitgenodigd. Toen de wijn op was, zei Jezus’ moeder tegen Hem: “Ze hebben geen wijn!” (…)

Bij de deur stonden zes waterbakken. (…) Jezus zei tegen de bedienden: “Vul de bakken met water.” Ze vulden ze tot aan de rand. Toen zei Hij: “Schep er nu wat uit. Laat de leider van het feest daarvan proeven.” Toen de leider van het feest het water proefde, was het wijn geworden.  Hij wist niet waar deze wijn vandaan kwam. Maar de bedienden die het uit de bak geschept hadden, wisten het wel. De leider van het feest liet de bruidegom bij zich komen. Hij zei tegen hem: “Iedereen zet altijd eerst de beste wijn op tafel. En pas als de mensen veel gedronken hebben, de minder goede wijn. Maar jij hebt de beste wijn voor het laatst bewaard!”

Dit was het eerste wonder dat Jezus deed. Het gebeurde in Kana in Galilea.’

Het spel

Gideon-spel Kana: speelopstelling

 

 

  • Tienminutenspelletje voor 2 tot 4 spelers vanaf bijna 10 jaar.
  • Marktdag in Kafar Kana. Jullie gaan de kramen op de markt zetten.
  • Maar eerst een spelletje:
  • Ieder start met een voorraad kramen. Wie aan de beurt is, zet een kraam op de markt. Maar door dobbelen en kramen verplaatsen gaan er ook weer kramen terug naar jullie voorraden.
  • Wie met handig spelen en geluk ’t eerst geen voorraad kramen meer heeft, is winnaar!

De verpakking

28 munten, speelbord (7.5 x 15 cm), dobbelsteen, telbordje, telfiche en spelregels samen in een doosje van 8x8x4 cm. Een stevig, zwart doosje met mooi etiket!

Prijs incl. btw:   €10,95; prijswijzigingen voorbehouden.  [art.nr. SD16]

Klik hieronder om Gideon-spel Kana te bestellen

Gideon-spel Kana: Berstellen(meer dan 5 bestellen mag ook!)