Christelijke gesprekskringen

Speciaal voor christelijke gesprekskringen is er de set hulpkaartjes “Aan het Woord”. Voor Bijbelkring, JV, Alphacursus,  . . . Een mooie hulp bij het voorbereiden van kringbijeenkomsten, maar ook bij het leiden van de gesprekken. Ook prima bruikbaar voor kringen die “bij elkaar” komen via  Teams of Zoom!

Aan het Woord

“Woord” met een hoofdletter en met een kleine letter. Een kaartjesset voor christelijke gesprekskringen: waar dus geluisterd wordt naar Gods Woord en naar elkaar. Met deze kaartjes zorg je ervoor dat ieder aan het woord komt en kun je ook zelf goede gespreksvragen maken.

christelijke gesprekskringen - Kaartjesoverzicht

Ieder aan het woord

Nummerkaartjes zorgen ervoor dat ieder genoeg aan het woord komt. De set is bruikbaar in groepen van 5 tot 16 personen en met 4 tot 12 vragen.

christelijke gesprekskringen Kaartje - 2.5.7.11   Alfa-cursus - Hulpkaartjes (6.8.10)

Ieder krijgt een kaartje. Wie van de vraag die aan bod is het nummer heeft, reageert in elk geval. En wie het rode vraagnummer heeft, begint: hij of zij leest voor en geeft dan eerst zelf een reactie.  Natuurlijk mogen ook anderen reageren.

Voor een kringbijeenkomst via Teams of Zoom leg je de kaartjes op een blad met de namen erbij. Daarvan deel je dan een foto.

Zelf goede vragen maken

Extra kaartjes helpen om goede gespreksvragen te maken. Bij kringmateriaal, bijvoorbeeld voor bijbelstudiegroepen en alfacursussen, is dat meestal niet nodig. Maar je hebt ook wel eens een mooie tekst voor de kring waar geen vragen bij staan; of te weinig vragen. Dat kan bijvoorbeeld een Bijbelgedeelte zijn, of een preek, of iets uit een boek of tijdschrift.

Met de tips en sjablonen op deze kaartjes kun je steeds weer andere vragen maken, bij elk boek en elke tekst. 

De kaartjes kun je ook goed gebruiken om vragen in kringmateriaal beter af te stemmen op jullie groep, als je dat nodig vindt. 

Twee kaartjes als voorbeeld:

christelijke gesprekskringen - Bijbelkring Kaartje-4

Voorbeeldkaartje-5 christelijke gesprekskringen

Tips voor de gespreksleider

Op een apart kaartje staat hoe je de nummerkaartjes gebruikt; daarmee laat je ieder aan het woord komen. Ook zijn er wat tips voor goede gesprekken.

Christelijke gesprekskringen - Tips

Het is altijd nuttig om een goede en eenvoudige Bijbelvertaling bij de hand te hebben. Hiervoor bevelen wij de Basisbijbel aan, een uitgave van de stichting Zakbijbelbond. Hij is gebaseerd op de Herziene Statenvertaling en geschreven in makkelijk Nederlands.

“Aan het Woord”:  een speciaal ontwerp

De ontwerper combineerde hier zijn expertise als spelontwerper, zijn ervaring als docent Ethiek en zijn betrokkenheid bij christelijke gesprekskringen.

Christelijke gesprekskringen: handig meeneem-doosje!

Er zijn 26 kaartjes, waarvan de meeste tweezijdig bedrukt. Samen in een plastic doosje (10 x 6.5 x 2.5 cm). De gebruiksaanwijzingen zijn eenvoudig en staan op de kaartjes.Doosje -bovenkant  Kaartjesdoosje - onderkant

De prijs

Prijs incl. btw:   € 12,95 per stuk;   als je er 10 of meer bestelt: € 10,95 per stuk. Voor winkels gelden aparte inkoopcondities; zie onder.

[Art.nr. GK17]  Prijswijzigingen voorbehouden.

Verzendkosten:

Binnen NL betaal je €6,95 verzendkosten; bestellingen van 10 of meer exemplaren  worden gratis verstuurd. Maar je kunt ook gratis afhalen: in Eindhoven, Helmond, Zoetermeer of Wolfheze; op de factuur staan de afhaaladressen en ook de mogelijke afhaaltijden.

Bestellen door winkels:

  1. Voor winkels is bij bestelling van minder dan 10 exemplaren de inkoopkorting 30%; bij bestelling van 10 of meer exemplaren is de inkoopkorting 35%.
  2. Van bestellingen sturen we eerst een orderbevestiging. Daarin vermelden we ook de verwachte levertijd; die is gewoonlijk 3 tot 5 werkdagen, maar in juli en augustus langer.
  3. Wij verzenden de bestelling, met daarbij de factuur. Daarna graag betaling binnen 30 dagen.
  4. U betaalt.

Bestellen door andere klanten:

  1. Eerst krijg je per e-mail de bestelbevestiging en de factuur; daarin vind je ook info over afhaalmogelijkheden.
  2. Als je hebt betaald, bevestigen wij dat. Ook informeren we je dan over de levertijd; die is gewoonlijk 3 tot 5 werkdagen, maar in juli en augustus langer.
  3. Daarna verzenden wij je bestelling of je haalt die af: in Helmond, Eindhoven, Wolfheze of Zoetermeer.

Bestelformulier “Aan het Woord”

Je kunt “Aan het Woord” ook tegelijk bestellen met iets uit ons spellenassortiment. Bekijk de spellen (zie overzicht op ‘home’) en ga dan naar Bestellen of naar Bestellen door winkels.

Je steunt ook een goed doel!

Onze winst gaat naar een goed doel: JCLN. Een Jongerencentrum in de stad León, Nicaragua. Jongens en meisjes krijgen hier huiswerkbegeleiding, lessen Engels, computerlessen en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen ze persoonlijk en maatschappelijk verder komen.

Onder de gepassioneerde leiding van Petra de Bruin!

Speelplezier voor een goed doel: JCLNHet-Goede-Doel-JCLN-2.2

Klik op het logo voor meer info