Christelijke gesprekskringen

Speciaal voor christelijke gesprekskringen is er een set hulpkaartjes: “Aan het Woord”.

Aan het Woord

Een kaartjesset voor christelijke gesprekskringen: waar geluisterd wordt naar Gods Woord en naar elkaar.

De ontwerper combineerde hier zijn expertise als spelontwerper, zijn ervaring als docent Ethiek en zijn betrokkenheid bij christelijke gesprekskringen.

Ieder aan het woord

Met een eenvoudige spelstructuur zorgen de kaartjes ervoor dat ieder voldoende aan het woord komt. De set is bruikbaar in groepen van 5 tot 16 personen en met 4 tot 12 vragen.

Voor gesprekskringen - 1   Voor gesprekskringen - 2

Ieder krijgt een kaartje. Wie van de vraag die aan bod is het nummer heeft, reageert in elk geval. En wie het rode vraagnummer heeft, begint: hij of zij leest de vraag voor en geeft dan eerst zelf een reactie.  Natuurlijk mogen ook anderen reageren.

Zelf goede vragen maken

Extra kaartjes helpen om goede gespreksvragen te maken. Ze bevatten handige tips en sjablonen waarmee je steeds weer andere vragen kunt maken, bij elk boek of tekst.

Dat is handig als je een mooie tekst hebt voor kringgesprekken zonder dat er vragen bij staan. Of met te weinig vragen. Dat kan bijvoorbeeld een Bijbelgedeelte zijn, of een preek, of iets uit een boek of tijdschrift.

Maar de kaartjes komen ook uitstekend van pas als je een boekje hebt met vragen die je wat wilt aanvullen voor jullie kring; of die je beter hanteerbaar wilt maken.

Twee kaartjes als voorbeeld:

Kaartje-4

Voorbeeldkaartje-5

Tips voor de gespreksleider

Op een apart kaartje staat hoe je de nummerkaartjes gebruikt om ieder aan het woord te laten komen. Ook staan er wat tips op om een goed verloop van de gesprekken te bewaken.

De verpakking

Er zijn 26 kaartjes, de meeste tweezijdig bedrukt. Samen in een plastic doosje. De gebruiksaanwijzingen staan op de kaartjes zelf.

Christelijke gesprekskringen - Kaartjesdoosje   Kaartjesdoosje - onderkant

De prijs

Prijs incl. btw:   € 8,95 per stuk;   vanaf 5 sets:  € 7,95 per stuk;      Prijswijzigingen voorbehouden.    [art.nr. GK17]

Voor winkels gelden kortingen zoals vermeld in de Nieuwsbrief Voorjaar 2020. Deze brief wordt langs diverse wegen verspreid. U kunt er ook een bestellen via een klik op onderstaande afbeelding:

 

Bestellen

“Aan het Woord” valt binnen de lijn van Gideon-Spellen. Het is niet echt een spel, maar gebruikt wel een spelstructuur voor de verdeling van wie aan het woord komen.

Klik hieronder om naar het bestelformulier te gaan.

Icoon-naarbestellen