Christelijke gesprekskringen

Voor christelijke gesprekskringen: met deze tool krijgt ieder spontaan het woord en bedenk je ook zelf goede gespreksvragen. Gaat ook prima met Zoom of Teams.

Aan het Woord

Aan het Woord / Evaluatie
Evaluatie door gebruikers

“Woord” met een hoofdletter en met een kleine letter. Een kaartjesset voor christelijke gesprekskringen: waar dus geluisterd wordt naar Gods Woord en naar elkaar. Met deze kaartjes zorg je ervoor dat ieder aan het woord komt en kun je ook zelf goede gespreksvragen bedenken.

christelijke gesprekskringen - Kaartjesoverzicht

Ieder aan het woord

Nummerkaartjes zorgen ervoor dat ieder genoeg aan het woord komt. De set is bruikbaar in groepen van 5 tot 16 personen en met 4 tot 12 vragen.

christelijke gesprekskringen Kaartje - 2.5.7.11  Christelijke gesprekskringen - Kaartje 1.3.10

christelijke gesprekskringen - Nummerkaartjes

Ieder krijgt een kaartje. Wie van de vraag die aan bod is het nummer heeft, reageert in elk geval. En wie het rode vraagnummer heeft, begint: hij of zij leest voor en geeft dan eerst zelf een reactie.  Natuurlijk mogen ook anderen reageren. Meer bijzonderheden staan op het kaartje met gebruiksaanwijzing, hierboven afgebeeld.

Christelijke gesprekskringen: bedenk ook zelf goede vragen!

Extra kaartjes helpen om goede gespreksvragen te bedenken. Bij kringmateriaal, bijvoorbeeld voor bijbelstudiegroepen en alfacursussen, is dat meestal niet nodig. Maar je hebt ook wel eens een mooie tekst voor de kring waar geen vragen bij staan; of te weinig vragen. Dat kan bijvoorbeeld een Bijbelgedeelte zijn, of een preek, of iets uit een boek of tijdschrift.

Met de tips en sjablonen op deze kaartjes kun je steeds weer goede vragen bedenken, bij elk boek en elke tekst. 

De kaartjes kun je ook goed gebruiken om vragen in kringmateriaal beter af te stemmen op jullie groep, als je dat nodig vindt. 

Een stel kaartjes als voorbeeld:

Christelijke gesprekskringen - Vragen maken 2

Vragen maken 3

christelijke gesprekskringen - Bijbelkring Kaartje-4

Kaartje 5

Christelijke gesprekskringen - kaartje 8

Tips voor de gespreksleider

Er zijn ook wat tips waarmee je goede gesprekken krijgt.

Christelijke gesprekskringen - Tips

Het is altijd nuttig om een goede en eenvoudige Bijbelvertaling bij de hand te hebben. Hiervoor bevelen wij de Basisbijbel aan, een uitgave van de stichting Zakbijbelbond. Hij is gebaseerd op de Herziene Statenvertaling en geschreven in makkelijk Nederlands.

Christelijke gesprekskringen: handig meeneem-doosje!

Er zijn 26 kaartjes, waarvan de meeste tweezijdig bedrukt. Samen in een plastic doosje (9.5 x 6.5 x 2.5 cm).

Christelijke gesprekskringen - doosje

achtersticker christelijke gesprekskringen

Bestellen:

“Aan het Woord” is verkrijgbaar in een aantal boekwinkels. Je kunt het ook  bestellen bij de Zakbijbelbond: www.zakbijbelbond.nl. Boekwinkels krijgen daar de gebruikelijke inkoopkorting.

  • Prijs incl. btw:   € 12,95.
  • Verzendkosten: binnen NL €3,50.
  • Prijswijzigingen voorbehouden.

Je steunt ook een goed doel!

“Aan het Woord” is een product van onze spelontwerper Peter Flikweert. Verkoop gebeurt via de Zakbijbelbond en per stuk doneren wij 2 euro aan JCLN.

JCLN is een Jongerencentrum in de stad León, Nicaragua. Jongens en meisjes krijgen hier huiswerkbegeleiding, lessen Engels, computerlessen en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen ze persoonlijk en maatschappelijk verder komen.

Onder de gepassioneerde leiding van Petra de Bruin!

Speelplezier voor een goed doel: JCLN

Klik op het logo voor meer info