Christelijke gesprekskringen

Voor christelijke gesprekskringen: een tool waarmee ieder het woord krijgt. Ook helpt het je om zelf vragen te bedenken en vragen uit boekjes aan te vullen.  Gaat ook prima met Zoom of Teams. Bestel hier of vraag ernaar in de winkel. Voor Boekhandels: verkrijgbaar bij de Zakbijbelbond.

Aan het Woord

Aan het Woord / Evaluatie
Evaluatie door gebruikers

“Woord” met een hoofdletter en met een kleine letter. Een kaartjesset voor christelijke gesprekskringen: waar dus geluisterd wordt naar Gods Woord en naar elkaar. Met deze kaartjes zorg je ervoor dat ieder aan het woord komt en kun je ook zelf goede gespreksvragen bedenken.

christelijke gesprekskringen - Kaartjesoverzicht

Ieder aan het woord

Nummerkaartjes zorgen ervoor dat ieder genoeg aan het woord komt. De set is bruikbaar in groepen van 5 tot 16 personen en met 4 tot 12 vragen.

christelijke gesprekskringen Kaartje - 2.5.7.11  Christelijke gesprekskringen - Kaartje 1.3.10

christelijke gesprekskringen - Nummerkaartjes

Ieder krijgt een kaartje. Wie van de vraag die aan bod is het nummer heeft, reageert in elk geval. En wie het rode vraagnummer heeft, begint: hij of zij leest voor en geeft dan eerst zelf een reactie.  Natuurlijk mogen ook anderen reageren. Meer bijzonderheden staan op het kaartje met gebruiksaanwijzing, hierboven afgebeeld.

Zelf goede vragen bedenken

Extra kaartjes helpen om goede gespreksvragen te bedenken. Bij kringmateriaal, bijvoorbeeld voor bijbelstudiegroepen en alfacursussen, is dat meestal niet nodig. Maar je hebt ook wel eens een mooie tekst voor de kring waar geen vragen bij staan; of te weinig vragen. Dat kan bijvoorbeeld een Bijbelgedeelte zijn, of een preek, of iets uit een boek of tijdschrift.

Met de tips en sjablonen op deze kaartjes kun je steeds weer goede vragen bedenken, bij elk boek en elke tekst. 

De kaartjes kun je ook goed gebruiken om vragen in kringmateriaal beter af te stemmen op jullie groep, als je dat nodig vindt. 

Een stel kaartjes als voorbeeld:

Christelijke gesprekskringen - Vragen maken 2

Vragen maken 3

christelijke gesprekskringen - Bijbelkring Kaartje-4

Kaartje 5

Christelijke gesprekskringen - kaartje 8

Tips voor de gespreksleider

Er zijn ook wat tips waarmee je goede gesprekken krijgt.

Christelijke gesprekskringen - Tips

Het is altijd nuttig om een goede en eenvoudige Bijbelvertaling bij de hand te hebben. Hiervoor bevelen wij de Basisbijbel aan, een uitgave van de stichting Zakbijbelbond. Hij is gebaseerd op de Herziene Statenvertaling en geschreven in makkelijk Nederlands.

Christelijke gesprekskringen: handig meeneem-doosje!

Er zijn 26 kaartjes, waarvan de meeste tweezijdig bedrukt. Samen in een plastic doosje (9.5 x 6.5 x 2.5 cm).

Christelijke gesprekskringen - doosje

achtersticker christelijke gesprekskringen

Privé bestellen:

“Aan het Woord” is verkrijgbaar in diverse boekwinkels. In jouw winkel nog niet? Dan kun je vragen of men het voor je bestelt. Je kunt het ook rechtstreeks bestellen, via het bestelformulier (even scrollen).

  • Prijs incl. btw:   € 12,95 per stuk.
  • Verzendkosten: Binnen NL betaal je €3,50 verzendkosten; onze webshop verstuurt bestellingen van 3 of meer exemplaren  gratis.
  • Bestellen via het formulier: Je krijgt een bevestiging van je bestelling plus info over betaling en levertijd; die is gewoonlijk 3 tot 5 werkdagen, maar in juli en augustus langer..

[Art.nr. GK17]  Prijswijzigingen voorbehouden.

Bestellen door boekhandels: bij de Zakbijbelbond:

Ook de Zakbijbelbond heeft “Aan het Woord” in zijn assortiment.

Iedereen kan daar bestellen. Boekhandels kunnen inloggen met hun boekhandelsaccount en krijgen dan de gebruikelijke inkoopkorting.

Bestelformulier “Aan het Woord”

Je kunt “Aan het Woord” ook tegelijk bestellen met iets uit ons spellenassortiment. Bekijk de spellen (zie overzicht op ‘home’) en ga dan naar Bestellen.

“Aan het Woord”:  een speciaal ontwerp

Ontwerper Peter Flikweert combineerde hier zijn expertise als spelontwerper, zijn ervaring als docent Ethiek en zijn betrokkenheid bij christelijke gesprekskringen.

Je steunt ook een goed doel!

Onze winst gaat naar een goed doel: JCLN. Een Jongerencentrum in de stad León, Nicaragua. Jongens en meisjes krijgen hier huiswerkbegeleiding, lessen Engels, computerlessen en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen ze persoonlijk en maatschappelijk verder komen.

Onder de gepassioneerde leiding van Petra de Bruin!

Speelplezier voor een goed doel: JCLN

Klik op het logo voor meer info