Ansichtkaartspelletje Efratha

Ansichtkaartspelletje Efratha: bijzonder muntspelletje met schapen in de velden van Efratha  . . . verpakt als ansichtkaart!

Ansichtkaartspelletje Efratha

Een mooie ansichtkaart, dubbel A6, met daarin een spelletje.

Op de voorkant een schilderij, gemaakt door de spelontwerper zelf. Binnenin staan de spelregels en achterop is ruimte voor je persoonlijke wens. 

Zo’n spelletjeskaart stuur je als bemoediging of gelukwens of bedankje. Het spelletje is aardig voor de ontvanger; maar ook voor zijn of haar bezoek.

Gideon-Spellen - Efratha staand

 

Binnenkant Efratha

 

Spelletjeskaart Efratha Staand achterkant

Ansichtkaartspelletje Efratha: het spel

  • Tienminutenspelletje voor 2 spelers 9+.
  • Het is avond, maar er lopen nog schapen buiten.
  • In een beurt dobbel je, laat je schapen lopen en haal je ze je stal in.
  • Er is ook een gevlekt schaap en daarvoor lopen schapen soms weer terug de wei in!
  • Wie de meeste schapen binnenhaalt, is winnaar. Daarvoor moet je handig spelen en wat geluk hebben!

Puzzelvraag bij Ansichtkaartspeleltje Efratha

Leuk om te spelen, maar er hoort ook een puzzelvraag bij, voor ‘gevorderde’ spelers. Deze vraag gaat over de onderstaande speelsituatie:

Puzzelvraag

Jij bent hier aan de beurt. Als je de munten slim samenvoegt en gunstig dobbelt, dan kun je in deze beurt het spel uitmaken en winnen.

Twee dobbelgetallen zijn gunstig. Welke getallen zijn dat en hoe moet je dan spelen?Gideon-Spellen-Luciferdoosspelletjes-Efratha-Speelvraagantwoord-2

Als je hebt gepuzzeld, klik dan op het gevlekte schaap hiernaast voor het antwoord.

 

De verpakking

Cellofaanzakje met daarin kaart, envelop en hersluitbaar zakje met 13 speelmunten; dobbelsteen niet bijgeleverd. Alles samen 18 à 19 gram, zodat 1 postzegel genoeg is!

Ansichtkaartspelletje Efratha: de prijs

Prijzen incl. btw:  €4,50 per stuk, vanaf 10 kaarten € 4,20 per stuk, vanaf 30 kaarten € 3,90 per stuk.   [art.nr. SK15.3]   Prijswijzigingen voorbehouden.

Gideon-luciferdoosspelletjes:

SPELEN VOOR EEN GOED DOEL

Speelplezier voor een goed doel: JCLNOnze winst gaat naar JCLN, een Jongerencentrum in de stad León, Nicaragua. Jongens en meisjes krijgen hier huiswerkbegeleiding en ook lessen Engels, computerlessen en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen ze persoonlijk en maatschappelijk verder komen.

Je steunt dus bovendien een goed doel!

De Spelontwerper

Al onze spellen worden ontworpen door Peter Flikweert. Hij was docent filosofie, ethiek en wiskunde. Hij is ook hobby-kunstschilder en natuurlijk spelontwerper.